Меню Затваряне

Щори

  • Външни ролетни щори

Външните ролетни щори предлагат защита от неблагоприятни климатични условия и нежелани погледи.

Чрез тях се постига по- добра климатизация в помещенията, по- малък разход на енергия. През зимата в областта на прозореца се спестяват до 30 % от разходите за отопление, през лятото се грижат за приятния климат в помещенията.

Алуминиевите външни ролетни щори – спасяват от жегите през лятото и от студа през зимата.

Да превърнем своя дом в комфортно място, където, през лятото да има прохлада, а през зимата топлина. След поставянето на външни ролетни щори в жилището, Вие се превръщате в пълноценен стопанин на дома си. Сутрин слънчевите лъчи няма да Ви тревожат по-рано от необходимото време. Стъпаловидната защита на щорите ще  позволи да се наслаждавате на слънчевата светлина в степен, която предпочитате. Вечер ролетните щори ще създадат уютна атмосфера и ще пазят жилището Ви от любопитни очи, а през нощта спокойният сън е гарантиран, тъй като този тип щори осигуряват ефективна звукоизолация. В жилището значително по-малко ще влиза прах. Външните ролетни щори ще бъдат сериозна преграда за него и въздухът в дома Ви ще бъде много по-чист! Отивайки на работа, ще можете напълно да затваряте прозорците с външни ролетки, като по този начин се гарантира дългосрочното запазване на цветовете във Вашия интериор. Съвсем не е задължително да отваряте и затваряте ролетните щори ръчно. Все повече потребители на ролетни системи прибягват към електрическо управление – чрез електромотор с бутон или дистанционно управление с таймер, с помощта на който може да програмирате пускането и вдигането на ролетното платно в зададен от  Вас диапазон от време през денонощието. За да се презастраховате от непредвиденото поведение на природата, ще помогнат специално създадени датчици за слънце и вятър. Жега, град, вятър, прах и шум – те няма да нахлуват в жилището Ви, благодарение на външните ролетни щори.

  • Вътрешни щори – Хоризонтални, вертикални, ден и нощ

Щорите могат да бъдат монтирани както на стената или тавана, така и на самата дограма включително на отваряеми прозорци.

Хоризонтална щора

Хоризонталните щори могат да се движат вертикално нагоре и надолу, като щората се се събира в горния край. Венецианските щори са изработени най-често от тънки алуминиеви листове с ширина на ламела 25мм, с въжен механизъм за събиране и лостче за промяна на ъгъла.

Вертикална щора

Вертикалните щори се движат по хоризонтално разположен корниз, като могат да бъдат събрани в единия или другия край, в двата края или да се събират по средата. Най-често са от плътен плат с ширина на ламела 89мм и наподобяват завеса. При вертикалните щори има възможност за стенен или таванен монтаж.

Щора „Ден и нощ“с водачи:
Платът на този вид щора е комбинация от два различно светлопропускливи материали (прозрачен и плътен), като чрез завъртане се постига промяна в затъмнеността.