Меню Затваряне

Гаражни врати

  • Ролетни – метален ламел, алуминиев ламел/термо/

Ролетните гаражни врати, не спадат към външни ролетни щори. Основната разлика е в задвижването и големината на ламела, който позволява по разнообразни размери. Гаражните ролетни врати, могат да са със стоманени ламели или ламели изработени от алуминий пълни с полиуретанова пяна.

При гаражните ролетни врати, хоризонталните ламели се навиват на вал намиращ се в кутията, така че можете да спестите място под тавана. В  долния профил е монтиран камерен гумен уплътнител в близост до земята.

Движението на ламелите нагоре/надоло се регулира от вертикални водачи. Те са монтирани по страничните ръбове на отвора и са оборудвани с гумени уплътнители и четка, което гарантира тихата работа на ролетните врати.

Ролетни врати за гараж изработени със стоманени ламели ви дават голяма здравина и сигурност. Това е най-често използвания вариант, както за затваряне на гаражни отвори така и за входове, витрини, магазини и др.

Вратите с алуминиеви ламели, пълни с полиуретанова пяна, се грижат както за добрата топлоизолация така и за спокойствието на живущите в близост. Алуминиевите ролетни гаражни врати са с термоламели 77мм. В тях са съчетани  елегантен дизайн, сигурност, безшумност и изолация за енергийна ефективност.

Движение на ролетните врати за гараж

По време на процеса на отваряне и затваряне, хоризонталните ламели се навиват в кутията около метална ос. Ламелите се вдигат и спускат направляващи от странични водачи с гумени уплътнения и четки.  Механичните действия се извършват с помощта на електрически двигател или ръчно от собственика на ролетната врата.

Използваните ламели за ролетни гаражни врати са предимно от плътна стомана или алуминиеви термо ламели пълни с полиуретанова пяна.

При избора на ламели за гаражните ролетни врати трябва да се има в предвид, че стоманеният ламел има висока степен на сигурност срещу взлом но няма изолационни свойства. Не така стоят нещата при алуминиевият ламел пълен с полиуретанова пяна, който ви предлага висока степен на изолация.

  • Секционни

Секционните врати са изключителен продукт, направен от полиуретанови панели. Те дават възможност на вратата да се използва наистина дълъг период от време без да създава никакви проблеми.

Един от най-важните въпроси, който тревожи собствениците на Секционни врати е безопасността. Секционни врати са произведени от гореща поцинкована ламаринени листове, което ги прави наистина здрави и ги пази от нежелани посетители.

Топлоизолацията на Секционните врати е много важен фактор за избор на тези врати. Панелите и пълнежът на вратите позволяват трансмисия и минимална загуба на топлина за външната среда, осигурявайки максимално спестяване на консумацията на енергия. Това помага на Вашата сграда да се запази топла през зимния сезон и студена през лятото. Секционните врати са с висок коефициент на топлоизолация – 1.00 – 1.2 W/m2K, който се равнява на топлоизолация от петкамерна PVC дограма. Дебелината на вратите е 42мм.

В Секционната врата има възможност за вграждане на Пешеходна врата, която позволява свободно преминаване на хора без отваряне на Секционната врата. Тя може да бъде произведена с максимална широчина 1200 мм.

Всички Секционни врати, които „ВАЛВЕН“ ЕООД предлага се допълват от подходящи, надеждни и тествани с дълъг живот на годност мотори и електроники, които правят ползването на вратите лесно и безопасно. Задвижването на вратите може да бъде ръчно или автоматично, могат да се използват различни устройства за управление, безопасност и сигнализация.  Съществуват възможности за дистанционно управление на отварянето и затварянето на вратата, използване на системи за контрол на достъпа чрез безконтактни ключове, фотоклекти и магнитни датчици за постигане на оптимално управление, управление на осветлението и сигнализацията в областта на отваряне.