Партньори

          Окачени фасади

        Врати

      PVC дограма

         AL дограма
начало          за нас         полезно         контакти
Окачени фасади

Комбинацията между АЛУМИНИЙ и СТЪКЛО, като алтернатива на стандартните стени на сградите Е ОКАЧЕНА ФАСАДА.
За изработването на фасади се използват различни алуминиеви профилни системи за окачени фасади, способни да решат сложни архитектурно-дизайнерски задачи. Възможността да се комбинира фасадата със системи за врати и прозорци, позволява да се достига максимална функционалност при изработването и.
Съчетанието на фасадни профилни системи, стъкла с различни оттенъци, елегантни обкови и допълнителни елементи за фасадно и структурно остъкление позволява да се създадат фасади на сгради в съответствие с всички характеристики на архитектурата през новия век. В качеството на пълнеж за фасадните конструкции се използват единично стъкло, стъклопакет, сандвич-панели. Прилагането на дадена система позволява интегрирането на прозорци както от алуминиеви профили така и от ПВЦ профили.
Специалната технология, основаваща се на съединяване на профили позволява да се осигури бърз монтаж на витражите и да се добие максимално висока здравина на конструкциите. Профилите се съединяват така, че проникналата вода по каналите на ригелите попада в канала на улука и оттам се отводнява навън.
Лицевата част на профилите е широка от 50мм до 60 мм. В качеството на защитно-декоративно покритие на профила се прилага метода на полимерно- прахово боядисване. Цвета се определя по европейската таблица RAL.

Фасадните системи позволяват да се изпълняват конструкции с обръщане на хоризонталната ос до 15 градуса без да се използват допълнителни елементи.
Алуминиевите фасадни системи са предназначени за изработването на фасади на сгради , зимни градини и светло прозрачни конструкции. Основата на тези конструкции е съставена от алуминиеви екструдирани профили и ригелни системи. Ширината на тези профили обичайно не надвишава 50мм-60 мм. В системата за по-качествена експлоатация се използват гумени уплътнители. В качеството на пълнеж може да се използва практически който и да е слабо топло проводящ материал: например: стъклопакет, сандвич-панел, и др като дебелината им може да е от 2 мм до 50 мм, в зависимост от целите и предназначението на сградата. Съществуват множество разновидности на фасадни системи на различни фирми производители  и всички естествено си носят своя "+" и "-".
Фасадата може да бъде във вид на мрежа от алуминиеви профили , в който с помощта на притискащи планки държат стъклопакети, с и без видими крепежни елементи това вече е структурно остъкляване.
И накрая естествено за хибридните системи където разбира се стъклопакета или какъвто и да е пълнеж, по профил се задържа с притискаща планка, а от страна на ригела притискане отсъства - това е вече полуструкторно остъкление . При такова остъкляване на фасада не се задържат валежи и стъклото е винаги чисти.

Начало   |   За нас   |  Продукти   |  Галерия   |   Контакти                   Всички права запазени  firmitebg.info