Партньори

          Окачени фасади

        Врати

      PVC дограма

         AL дограма
начало          за нас         полезно         контакти
Вентилируема фасада

Окачените вентилируеми фасади или т. нар. rain screen walls /екран на стените от дъжд/ или curtain walls /облицовка на стени/ са едни от най-съвременните и популярни технологии за външна облицовка на стените на сградите. Представляват различни видове и сложности алуминиеви конструкции, закрепени на основните стени,на които се монтират елементи на облицовката /композитни архит.стъкла/. Между носещите стени и облицовката се поставя слой топлоизолация по такъв начин, че между нея и облицовката да остава въздух.
При задаването на проектиране и строителство на зданието е необходимо да се отчете реализацията на такава координация, чрез която по всяко време в периода на експлоатация и различни климатични условия се установяват устойчиви процеси на потоците на топлина, въздухофилтрация и влажност. Именно заради това, тази конструкция е получила своето второ название-окачена вентилируема фасада.
Главната функция на rain screen walls - е защитна.
Окачените фасадни системи се използват за облицовка на фасадите на сгради с композитни материали с повишена устойчивост към външни атмосферни влияния.
Втората техническа функция на curtain walls е топлоизолацията, тъй като под облицовката на фасадата се поставя слой топлоизолация. Така сградата се превръща в своеобразен термос.
Заслужава да се отбележат и звукоизолационните функции на окачената вентилируема фасада. Окачените системи повишават звукоизолационните качества на стените средно с 1,5-2 пъти.
Голямо предимство на окачените фасадни системи са ниските изисквания по отношение на предварителната подготовка на стените. Даже обратно-скриват дефектите на стените, често се явяват по-ефективни и евтини методи за реконструкция на фасадата.
Друго качество на тези системи е техния дълъг срок на експлоатация. При съблюдаване на правилно поставяне, точен монтаж на елементите, правилно поставяне на топлоизолатора, rain screen walls са с минимум петдесет години експлоатация. Горният предел зависи от дълго вечността на композитния материал.
Начало   |   За нас   |  Продукти   |  Галерия   |   Контакти                   Всички права запазени  firmitebg.info