Партньори

          Окачени фасади

        Врати

      PVC дограма

         AL дограма
начало          за нас         полезно         контакти
Спайдери

Конструкцията "Spider Glass" (Спайдер система) представлява система за безопасно безраменно структурно остъкляване, закрепено на опори към сградата през фиксирани интервали.
Елементите на остъкляването се укрепват на опорната конструкция на опорни възли и могат да се използват за остъкляване на покривни козирки и вертикални фасадни конструкции.
Елементите, използвани за остъкляване, могат да бъдат от едностлойно закалено стъкло, ламинирано стъкло /триплекс/, еднокамерен стъклопакет.
Трябва да отбележим, че системата от типа "Spider Glass" обезпечава определена еластичност на фасадната конструкция за сметка на специално устройства за връзване на носещия елемент към остъкляването.

Избор на светло прозрачни компоненти при остъкляването
Изборът на вида на светлопрозрачни конструкции за остъкляване е свързано със специфичните условия на монтаж и експлоатация, които се отличават от традиционните фасадни конструкции и изискват повишени изисквания за безучастност:
- изключване на риска от раняване на хора от поражения от отломки от светло прозрачните компоненти при тяхното разбиване;
- изключване на падане на хора през светело прозрачните компоненти в случай на повреждане;
- те трябва да имат повишена пожароустойчивост;
- те трябва да имат повишена устойчивост при земетресения .

Наред със специфичните изисквания, характеризиращи изцяло стъклените конструкции, при избора на елементи за остъкляване е необходимо да се отчитат ветровите натоварвания и натоварване от сняг, собствената тежест на елементите на остъкляването, подвижността на опорната конструкция.
При "точковото" закрепване на стъклата или стъклопакетите е възможно тяхното счупване под въздействие на определени натоварвания.
За предотвратяването на повреждания на светло прозрачните компоненти са предвидени шарнирниукрепвания, позволяващи да се снижат натоварванията. При това стъклото или стъклопакета не променят своята форма, а всички въздействия се пренасят на шарнирните съединения.
Начало   |   За нас   |  Продукти   |  Галерия   |   Контакти                   Всички права запазени  firmitebg.info