Партньори

          Окачени фасади

        Врати

      PVC дограма

         AL дограма
начало          за нас         полезно         контакти
Двойни фасади

Понятието "двойни фасади" означава допълнително остъкляване, което е предвидено непосредствено от външната страна пред фасадата на стаята. По този начин се образува въздушно между фасадно пространство, което може да се използва по различни начини.

Принципно имаме следните типове конструкции:
o двойна фасада с постоянно проветрение в между фасадното пространство;
o двойна фасада с регулируема вентилация в между фасадното пространство

Предимства на двойните фасади:
o Естествена вентилация на прозореца Благодарение на двойната конструкция е възможно да се отваря прозореца и при студено и ветровито време. Намиращият се в помещението човек сам решава, иска ли да проветри помещението чрез отваряне на прозореца или ще избере включването на механична вентилация.
o Подобрена звукоизолация
На улици с оживено движение и високо ниво на шума, благодарение на двойните фасади се обезпечава подобряване на звукоизолацията, което се забелязва и при отваряне на прозорците.
o Пасивно използване на слънчевата енергия
Нагретият въздух между фасадите значително икономисва по време на отоплителния сезон енергия.
o Защита от вятър и неблагоприятни атмосферни въздействия Във високите сгради със стъклени фасади се повишава силата на вятъра върху фасадата и се създава проблем за отваряемите части и разположените слънце защитни устройства. Вътрешната стъклена стена на двойната фасада в този случай е защитена от вятъра и неблагоприятните атмосферни въздействия, и при това се съхранява възможността за вентилиране и поставяне на слънце защитни устройства.
o Минимална техника за вентилация на помещението .
Използваната техника за вентилация в обекти с пълна неотваряемост е скъпа и енергоемка и не е актуална при двойните фасади с отварящи се крила. Комфортен климат вътре в помещението може да бъде достигнат вътре в помещението с минимално използване на техника за проветряване на помещението. Монтира се поддържаща система за венилация с охлаждане и за обръщане на въздуха. Естествената вентилация на прозорците.
Начало   |   За нас   |  Продукти   |  Галерия   |   Контакти                   Всички права запазени  firmitebg.info