Партньори

          Окачени фасади

        Врати

      PVC дограма

         AL дограма
начало          за нас         полезно         контакти
Слънцезащитни ламели


Системите за слънце защита са високотехнологичен продукт и дават значителен принос в енергийно ефективната експлоатация на сградите. Това означава, че ако се отдели сума от около 3-4% от себестойността на строителството, експлоатационните разходи по охлаждане на помещенията ще намалеят почти двойно в следващите години.
В допълнение, жалузите, решетките и перголите от слънце защитни ламели са и много важен елемент в модерната архитектура. Те придават на сградите модерно излъчване, уникалност на проекта и запомняща се визия. Богатото разнообразие от ламели, дава възможност на архитекти и проектанти за многовариантни решения. Овалните ламели са с размери от 200 до 350 мм.Лещовидни ламели и ламели с триъгълна и правоъгълна форма. Различните размери позволяват захващане на различни подпорни разстояния и естетични решения.
Закрепването на ламелите и тяхната носеща конструкция, могат да бъдат изпълнени от специално предложените профили в системата или от стандартни алуминиеви профили.
Ламелите могат да бъдат монтирани в хоризонтална или във вертикална посока, успоредно или перпендикулярно на сградата, като жалузийна решетка.
Могат да се използват за перголи на тераси, за козирки над входни врати, като декоративни решетки. Възможен е монтаж и върху остъклени покривни площи.
Освен фиксирани, те могат да бъдат и задвижвани. Задвижването се осъществява с манивела или със системи за автоматично управление.
Предимство на алуминиевите ламели е възможността да бъдат боядисани в желания цвят по RAL или елуксирани.
Предлаганите профили позволяват монтаж и пред окачена фасада.
Окачените фасади предполагат голяма остъклена площ и пропускат много дневна светлина в помещенията. За регулиране на слънчевото лъчение може да се използват хоризонтално разположените ламели и така се използва естественият ход на слънцето. Светлината от нискостоящото зимно слънце се пропуска, докато от високо стоящото лятно слънце, се насочва в зависимост от посоката на слънчевото греене.
Разстоянието между ламелите и градусът на ламелите се определя от желанието за видимост и изложението на сградата.Разходите за защита от слънчевите лъчи имат съществен дял при експлоатацията на сградите, особено за административните и за сградите с промишлено предназначение.
Начало   |   За нас   |  Продукти   |  Галерия   |   Контакти                   Всички права запазени  firmitebg.info