Valven

дограма, пвц дограма, алуминиева дограма

повече

Начин на отваряне
 
  Прозорци - тип нормално отваряне
  Двуосно – при него прозорецът се отваря и по вертикалната ос. Предназначено е предимно за проветряване на помещенията.
  Обикновено плъзгане-отваряне чрез придърпване по релса, четкови уплътнения и тефлонова лента, която не позволява на четковото уплътнение да се деформира.
  Прозорци - тип хармоника- отварянето позволява изпълнението на врати и прозорци с голяма проходна площ при отворено положение с леко и безшумно движение на крилата. Максималната ширина на крилата до 900 мм и височина до 2360мм, тегло на крилото до 80 кг.
  Отваряне с механизъм тип Фолксваген – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума. При завъртане на дръжката на 90 градуса се осъществява отваряне - "падащо крило". Обковът е по-защитен срещу разбиване, посредством специални ъгли с противовзлони гъбовидни пъпки. Максимална ширина на крилото до 1600 мм, височина до 2360 мм, тегло на крилото до 200 кг.
Видове системи
 
ETEM 40
 
Е-40 е система за алуминиева дограма с прекъснат термичен мост. Нова термоизолираща серия, проектирана специално за българските климатични условия. Задоволява съвременните естетически изисквания към дограмата, в съчетание с необходимите структурни характеристики на профилите.
Предлага ефективни решения за всички типове конструкции с пълна хидро- и термоизолация, снабдена с три гумени уплътнения и специално разработена дренажна система.
Е 45
 
Е-45 е система за алуминиева дограма с прекъснат термичен мост 24мм. Системата стъпва върху добре познатата вече и наложила се система Е-40 с влагане на по-широки полиамидни ленти - 24мм и осигурява оптимална топлоизолация.
Задоволява съвременните естетически изисквания към дограмата, в съчетание с необходимите структурни характеристики на профилите.
Оптимизирана е по отношение на съотношението максимална структурна стабилност и използване на минимално количество алуминий. Усилване на профилите в пунктовете, понасящи напрежения.
Системата позволява изпълнение на фиксирани и отваряеми позиции.
  ETEM Е-1000
 
система за алуминиева дограма без прекъснат термичен мост. Проектирана с цел да предложи комплексни и икономични приемливи решения, като в същото време осигурява ефективност, отговаряща на задължителните изисквания за дограма. Предлага се многообразие от прави и заоблени каси и крила. Системата позволява изпълнение на фиксирани и отваряеми позиции. Богатият набор от стъкло държатели и гумени уплътнения, дава възможност да се използва единично остъкляване от 3 мм. до 22 мм. стъклопакет.
 
Система Е 19 е нова система за плъзгане.
 
Е-19 включва необходимите профили за конструирането на всички познати конфигурации плъзгане. Богатата гама от профили, напълно задоволява всички структурни и естетически изисквания. При конструиране на системата са положени усилия за създаване на профили с възможност за комбиниране. Крилата, свързващите и допълнителните профили предлагат максимална стабилност при минимален разход на алуминий.
 
           КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВО
 
   В ETEM за управление на качеството се включва постигане на пълна удовлетвореност на клиента и постоянно подобряване на качеството на продуктите.
  За тази цел компанията прилага система за качество, отговарящо на изискванията, определени в стандарт ISO 9001:2000.
  ЕТЕМ е една от първите компании,произвеждащи алуминиеви профили,които прилагат система за качество в сътрудничество с ELOT-Гръцки сертифициращ орган.
През 1997 г. тя е сертифицирана по ISO 9002 "Производство на алуминиеви профили и комбинирани алуминиеви профили" (юли 1997).
   Три месеца по-късно, през октомври 1997 г. тя е сертифицирана по ISO 9001:1994, с добавяне на дизайна на продуктите си, "Проектиране и производство на алуминиеви профили и производство на комбинирани алуминиеви профили"
През 2004 г. тя получава ревизиран сертификат за качество по ISO 9001:2000, включително и на търговската си дейност в обхвата на сертифицирането, "Проектиране, производство и търговия на алуминиеви архитектурни системи и промишлени алуминиеви профили", като в същото време дейностите свързани с производството на еталбонд се отделят сертификат, озаглавен "Производство и търговия на алуминиеви композитни панели".
   През това време, фирмата стартира сътрудничеството си с автомобилната индустрия, като произвежда само в Гърция линия на профили за тази цел. Ето защо тя продължи да разширява своя сертификат ISO 9001:2000 отново "Проектиране, производство, търговия на алуминиеви архитектурни системата, промишлени алуминиеви профили и производство на алуминий за автомобилната индустрия". В допълнение, тя е започнала необходимите процедури за получаване на сертификат за качество, свързани с автомобилната индустрия, ISO / TS 16949.
  За боядисване на архитектурни профили, ЕТЕМ е сертифицирана по Qualicoat (Одобряване бр 103) от 1994 г. насам.
  През 2006 г., след успешна проверка от компетентните органи в Гърция (Гърция Алуминиева асоциация), компанията разшири обхвата си да се включат продукти, отговарящи на изискванията, определени в Крайбрежен клас.
  Компанията обещава да подобри ефективността на своята система за качество. За да постигне тази цел, тя поставя цели за качество и следи развитието им. То отговаря с клиентските изисквания, както и с правните и техническите изисквания, приложими към своите продукти и услуги. Нейните продукти и услуги, отговарят на изискванията, потребностите и очакванията на клиентите, както и обратната връзка, която идва от тях (коментари, оплаквания, препоръки) се вземат на сериозно под внимание.
  Служителите на компанията получават подходящо обучение, образование и актуализиране.Компанията полага всички възможни усилия, за да помогне на всички от тях да оценяват фирмения  ангажимент към качеството.
  Компанията разполага с финансови и човешки ресурси, както и програми за обучение и средства, необходими за подпомагане на подобряване на качеството на текущия процес.
Използват се  съвременни практики и средства, за да оптимизират своите вътрешни функции.Методите и процедурите, които се използват, са екологично чисти и безопасни за работещите.
  Следва да се отбележи, че ЕТЕМ може да бъде единствената гръцка компания в сектора, който е постоянен член на Розенхайм институт в Германия, активно участващи в програми. Така, че е в състояние да получи сертификат за системи  бързо и ефективно.
 
            Технология на Производството при ЕТЕМ
 
В ЕТЕМ стопяващите линии се използват за обработка на сплави от линии 6000, използвани за производството на архитектурни профили, и линии 2000 & 7000, използвани за индустриални профили. Специален спектрометър се използва тук, за да провери правилното спояване по време на процеса на топене.
       Новата 5500 тонна преса ни позволява да се произвеждат профили с широчина до 450 mm, или дори профили със специална геометрия, когато повечето преси в Гърция, или в други страни, да изготвят профили с широчина до 220 mm.
       Пресоващата линия, която разполага с 2750 тонна преса, заедно със специалната студено валцоваща линия,ни позволява да се  произвеждат солидни алуминиеви профили, като решетка, със специални сплави, използвани при 2000 и 7000 реда. Тези продукти се обработват с (конвенционални или програмируеми) стругове, фрези и т.н., предназначени за производство на различни алуминиеви части, които са съобразени със специални спецификации и изисквания по отношение на техните механични качества.
       Профилите се обработват с вертикално праховобоядисващи системи , преди те да влязат в боядисваща фаза. За такава обработка се използва непрекъснат поток спрей  (не само спрей дюзи). Този метод помага за защита на затворените части на профилите срещу корозивни атаки на атмосферния кислород.
       Това е същото автоматично вертикално прахово боядисване, което се използва за боядисване на профили-наподобяващи дървени цветове. Благодарение на използването на три слоя  специални пудри, боядисаните профили стават изключително устойчиви на слънчевата светлина и трайни във времето, с оглед на цветове и ефекти (модели), използвани в този специалено боядисване.
       Що се отнася до алуминиеви комбинирани панели , ЕТЕМ има10-годишен опит в производството на международно признатия еталбонд.
       Чрез Ноу-хау, придобит от ЕТЕМ , дава възможност за проектиране и производство на нови продукти, които отговарят на всички строителни и естетически изисквания.
       Благодарение на новите боядисващи технологии, еталбонд  има 20-годишна гаранция, тъй като те са много трайни във времето, дори и при замърсявани среди.
       В отговор на строгите правила, приложими в областта на строителството  на международния пазар и извеждане на чувство за социална отговорност, ЕТЕМ  е разработил и произвел еталбонд FR, комбиниран алуминиев панел, който има всички предимства на еталбонд и е изключително устойчив на пожар  .
Материалът е сертифициран от най-добрите международни лаборатории за сертифициране.Производството се осъществява в съответствие със стандартите за качество ISO 9001 и е сертифициран от ELOT и международната мрежа IQNET