Valven

дограма, пвц дограма, алуминиева дограма

повече

Фирма "ВАЛВЕН" ЕООД има сключен договор за партньорство с фирма Ади-77.
Стъклопакетите от фирма АДИ-77 сe изпълняват основно с чешки и белгийски стъкла на Glaverbel.
В съвременната архитектурна, строителна и дизайнерска практика, стъклото се наложи като един от най-важните фактори. Извън естетическите му качества, върху които все повече се акцентира, стъклото като строителен материал намира широко приложение заради своите свойства. Комбинирани в стъклопакет, различните видове стъкла постигат различни коефициенти на слънцезащита, шумоизолация, топлоизолация и якост, като продуктът, независимо от неговите параметри, е напълно екологично чист.
Гаранции        
 
   Отличната база, модерното високо-технологично оборудване и добре подготвеният персонал гарантират високото качество на крайните продукти.  АДИ-77 издава собствен Сертификат за качество с пет годишна гаранция на стъклопакетите, които произвежда, като същият е доказателство и за внедрената система за управление на качеството, внедрена в компанията и сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2000 от Bureau Veritas Certification (правоприемник на BVQI-Bulgaria). В допълнение, АДИ-77 направи широка специализация в производството на структурни фасади чрез пълното пускане в работа на втора автоматична линия за производство на  Lisec - Austria, през февруари 2007 година. За своята отлична работа в тази област и след множество извършени проверки (лабораторни и "дю дилиджънс" от външни експерти и партньори), както на място, така и в лабораториите на Dow Corning, АДИ-77 се нареди сред само пет фирми в Европа, разполагащи със сертификат за качество при структурно остъкляване на Dow Corning
 
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА СТЪКЛОПАКЕТИТЕ 
 
1.Какви видове стъклопакети има?
Зависи от предназначението:
а) с безцветно стъкло;
б) с едно тонирано(цветно) стъкло;
в) с едно светло-отражателно стъкло;
г) с едно закалено или противоударно стъкло;
д) с едно нискоемисийно стъкло;
e) с едно орнаментно стъкло.
2.Каква е общата дебелина на продукта?
В зависимост от системата дограма от 14мм до 58мм.
3.Какви топлинни качества се постигат с продукта?
Продуктът (стъклопакет и алуминиева дограма) е енергоспестяващ. В зависимост от дебелината на стъклата, разстоянието между тях, вида и концентрацията на въздух или благороден газ (аргон, криптон, ксенон) се постигат от 3,8 до 0,9 W/ кв.м.к.
4.Какви шумо-изолационни качества се постигат с продукта?
В зависимост от дебелината на стъклата, разстоянието между тях и концентрацията на вещество между тях, се постигат параметри от 29 до 48 децибела шумоизолация.
5.Какво е теглото на продукта?
Всеки квадратен метър плоско стъкло при дебелина 1мм е с тегло 2,5 кг (+/- 3%).
6. Как се формира цената на продукта?
Всяка поръчка е индивидуална. Ето защо се изготвя и индвидуално ценово предложение. Стандартните оферти са ориентировъчни.
7.Каква гаранция давате за вашите продукти?
Фирма Ади-77 издава собсвени сертификати за произведените количества стъклопакет с пет годишна гаранция.
8.Какво представлява един стъклопакет?
Стъклопакетът е херметична конструкция, състояща се от две или повече стъкла, разделени с дистанционер. Основното предназначение на стъклопакета е да осигури максимално благоприятни и безопасни условия на живот в остъклените помещения чрез своите шумо- и топлоизолационни качества, както и чрез регулирането на преминаващата през него слънчева светлина.
9.Как се постига по-добра топлоизолация?
Най-добра топлоизолация се постига при стъклопакет с едно нискоемисийно стъкло, напълнен с инертен газ и вграден в алуминиева дограма с прекъснат термо мост.
10.Какъв е принципът на действие на стъклопакетът с едно нискоемисийно стъкло?   
Енергията от слънчевото лъчение, която е предимно в късовълновия спектър, преминава през стъклопакета. Впоследствие тя "се поглъща" от вътрешните повърхности и предмети в сградата, след което, вторично отдадената от тях енергия, е с по-голяма дължина на вълната (в инфрачервения спектър) и е ефективно отразена от нискоемисийното стъкло. Така тя остава затворена вътре в помещението. По този начин сме спестили енергия и сме подобрили топлинната ефективност на сградата.
 
Видове стъкло пакети:
 
В своето производство на стъклопакети и обработка на стъкла, АДИ-77 работи с пълната гама от стъкла на Glaverbel и други производители като поддържа в наличност богат обем от техните основни и специализирани видове, а именно:
  o  Безцветни флоатни стъкла ( Planibel Clear) с дебелина от 4мм до 25мм.
  o  Оцветени в масата си флоатни стъкла ( Planibel Bronze, Planibel Green, Planibel Grey, Planibel     Blue, Planibel Azur, Planibel PrivaBlue, Planibel Dark Blue) с дебелина от 4мм до 10мм.
  o  Светло-отражателни стъкла ( Stopsol пълна гама ) с дебелина от 4мм до 10мм.
  o  Стъкла с ниско-емисийно покритие (твърдо или меко, Planibel G, Planibel TopN и др.).
  o  Орнаментни стъкла с дебелина от 4мм до 8мм (цветни и безцветни).
  o  Огледала (цветни и безцветни) с дебелина от 4мм до 10мм.
  o  Армирани стъкла (цветни и безцветни) с дебелина 6мм.
  o  Ламинирани стъкла (триплекс или противоударно стъкло, Stratobel).
  o  Други, по поръчка на клиента.
   Освен производството на различни видове стъклопакети, АДИ-77 също така извършва и предлага на своите клиенти всестранна обработка на стъкла, която включва:
  o  Праволинеен и неправолинеен кант.
  o  "C "-кант праволинеен полиран и неполиран.
  o  Фасет праволинеен и неправолинеен.
   Други, извършвани и предлагани от фирмата услуги включват:
  o  Нарязване на стъкло по размер и шаблон.
  o  Изработка на стъклопакет по шаблон.
  o  Поставяне на растер в стъклопакет.
  o  Производство на стъклопакет с газ - аргон или крептон, по желание на клиента.
  o  Изработка на троен стъклопакет.