МОНТАЖ НА РОЛЕТНИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

Ролетни гаражни врати

Ролетните гаражни врати, не спадат към външни ролетни щори. Основната разлика е в задвижването и големината на ламела, който позволява по разнообразни размери. Гаражните ролетни врати, могат да са със стоманени ламели или ламели изработени от алуминий пълни с полиуретанова пяна.

При гаражните ролетни врати, хоризонталните ламели се навиват на вал намиращ се в кутията, така че можете да спестите място под тавана. В  долния профил е монтиран камерен гумен уплътнител в близост до земята.

Движението на ламелите нагоре/надоло се регулира от вертикални водачи. Те са монтирани по страничните ръбове на отвора и са оборудвани с гумени уплатнители и четка, което гарантира тихата работа на ролетните врати.

Ролетни врати за гараж изработени със стоманени ламели ви дават голяма здравина и сигурност. Това е най-често използвания вариант, както за затваряне на гаражни отвори така и за входове, витрини, магазини и др.

Вратите с алуминиеви ламели, пълни с полиуретанова пяна, се грижат както за добрата топлоизолация така и за спокойствието на живущите в близост. Алуминиевите ролетни гаражни врати са с термоламели 77мм. В тях са съчетани  елегантен дизайн, сигурност, безшумност и изолация за енергийна ефективност.

          Техническа информация

Когато говорим за ролетни врати за гараж или охранителни ролетки с плътен ламел, трябва да знаем, че става въпрос за един и същ продукт. Разликата е в това, че охранителните ролетки се предлагат и с тръбна оплетка, перфориран ламел и др.

  1. Барабан с пружина
  2. Ел. Мотор за ролетни врати
  3. Фиксиращ болт
  4. Конзола
  5. Подвеждаща планка
  6. Водачи с четки и гумени уплатнения
  7. Ламели (Ламелите на ролетните гаражни врати могат да бъдат метални или алуминиеви с пълнеж от полиуретанова пяна)
  8. Терминал

Движение на ролетните врати за гараж

По време на процеса на отваряне и затваряне, хоризонталните ламели се навиват в кутията около метална ос. Ламелите се вдигат и спускат направляващи от странични водачи с гумени уплътнения и четки.  Механичните действия се извършват с помощта на електрически двигател или ръчно от собственика на ролетната врата.

Използваните ламели за ролетни гаражни врати са предимно от плътна стомана или алуминиеви термо ламели пълни с полиуретанова пяна.

При избора на ламели за гаражните ролетни врати трябва да се има в предвид, че стоманеният ламел има висока степен на сигурност срещу взлом но няма изолационни свойства. Не така стоят нещата при алуминиевият ламел пълен с полиуретанова пяна, който ви предлага висока степен на изолация.