ПОЛЕЗНО

Какво да изберем: PVC или алуминий?

PVC дограмата има по-нисък коефициент на топлопроводимост, което означава, че задържа по-успешно топлината в помещението. Изработва се и се монтира лесно, заради природата на самия материал. Изисква минимална поддръжка - не се нуждае от боядисване, третиране със специални препарати, а просто от измиване с мека кърпа и препарат. PVC дограмата кондензира влагата по-трудно от алуминия. Обкова  дава възможност за по-прецизно настройване на пантите. Ъглите на PVC дограмата се лепят със специална машина, което предотвратяване поток на въздух през тях. PVC системите предлагат една добра топло и шумо изолация, дълготрайност и не на последно място, безвреден е за хората и околната среда.

Алуминият е лек метал, неподатлив на големите температурни амплитуди, което подсказва, че структурата му не се променя с течение на времето. Алуминият не променя външния си вид през годините. Не се нуждае от специална поддръжка, изисква се елементарно почистване. Здравината на този материал позволява сложни решения като окачени и структурни фасади, покривни конструкции и зимни градини. Малко по-скъпият вариант на алуминиевата дограма - с прекъснат термомост - доближава топлоизолационните й характеристики с тези на PVC. Термо алуминият позволява поставяне на механизми за затваряне с възможност за финна настройка на отваряемите части. С алуминиевата дограма имате практически неограничен избор от цветове. Стандартният профил с прекъснат термомост позволява поставянето на различни видове стъклодържачи в зависимост от дебелината на стъклопакетите. Алуминият не съдържа токсични вещества и е пожаро и земетръсо устойчив.

Противонасекомните мрежи:

  Практичен аксесоар към дограмата са мрежите против насекоми, които могат да бъдат изпълнени в два вариантa: Статични  или на панти.  Материалът, от който са изработени комарниците е алуминий, в бял или цветен вариант. И двата вида комарници се монтират от външната страна на дограмата, прикрепят се към касата.Те Ви гарантират спокойствие през горещото полугодие, като ефективно Ви защитават от всякякви летящи насекоми. В зависимост от конфигурацията на дадена дограма, ние можем да предложим различни решения за тяхното изпълнение.Комарните мрежи на панти са надеждни и създават удобство. Механизмът е максимално опростен - мрежата е прикрепена към профил с панти и на практика този тип комарник не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.

Какви профили предлага фирмата?

Ние работим с висококачествени PVC немски профили REHAU, SCHUCO  и български HAMMER и WEISSPROFIL. Ако желаете да поставим в дома ви алуминий, ние ще ви предложим качествени гръцки  профили на достъпни цени ETEM и немски SCHUCO. Външното уплътнение , минаващо по цялата дължина на профилите не се свива и няма отвори в ъглите, което предотвратява проникването на прах и вода. Профилите който предлагаме са подсилени със стоманена армировка, което гарантира на клиента дълъг живот на дограмата и издръжливост на атмосферни влияния.

Какви стъклопакети използваме?

   Ние Ви предлагаме стъклопакети изработени по специални технологии  обикновени,  нискоемисийни, матирани, огледални и други.

Какво е включено в цената?

Цените, който ще Ви предложат служителите в нашата фирма, включват професионални съвети според изискванията на клиента, изготвянето на оферта, взимане на размери, изработка, доставка, монтаж и оформяне на документи за гаранцията на новата дограма.